Rähinä Recordsin uusi kiinnitys Halko julkaisee tänään debyyttisinglen ”Vegas”

Rähinä Recordsin artistirosteriin uusimpana sainattu uusi super lahjakas yhtye, Halko, julkaisee tänään ensimmäisen singlen, joka kantaa nimeä ”Vegas”. Biisissä kiteytyy tyttöjen räiskyvät luonteet sekä heidän intohimonsa musiikin tekemiseen.

Räppiduo Halko tekee rohkealla otteella ja ennen näkemättömällä asenteella musiikkia, jonka tarkoitus on saada kuulija irtautumaan arjesta ja nostamaan tunnelma kattoon. Tytöt ovat alusta lähtien tiiviisti mukana koko prosessin kulussa ja sanoittavat kaikki kappaleensa itse. Artistiduon debyyttisingle ”Vegas” on hyvänmielen biisi, jonka tarkoitus on herättää kuulija nauttimaan juuri tästä hetkestä ja päästämään hetkeksi irti arjen rutiineista.

”Heti kun kuulin tän biitin, niin aloin vaan ihan spontaanisti laulaan siihen kertsiä. Yhtäkkiä päätettiinkin, että tehdään oikeesti tää biisi ja lopputulos syntyikin sitten ihan hetkessä”, avaa Hanna biisin rakentumisesta.

”Yleensä kirjotetaan biisejä vähän kuin meille itsellemme, mutta tää biisi on nyt erilainen. Se on kirjotettu suoraan muille ja sen tarkoituksena on auttaa ihmisiä heittäytyyn hetkeen ihan kreisillä meiningillä, ja antaa vaan palaa ja bailata ihan täysillä”, kuvailevat Hanna ja Rauha uutta sinkkua.

Siskoksille Hannalle ja Rauhalle musiikki on aina ollut yksi elämän tärkeimpiä asioita. He ovat aloittaneet puuhailun musiikin parissa jo todella nuorena, ja sen eteen on paiskittu lujasti töitä. Noin neljä vuotta sitten he päättivät aloittaa tekemään yhdessä omia kappaleita, sekä esiintymään säännöllisesti Open mic –illoissa. Tämän jälkeen biisejä onkin työstetty lähes päivittäin.

Ensimmäisen oman kappaleen yhdessä tytöt tekivät jo ala-aste ikäisinä. Molemmat ovat pienestä pitäen rakastaneet laulamista ja esiintymistä, jonka vuoksi Open mic –illoissa esiintyminen tuntui todella luontevalta. Iltoja varten tytöt tahkoivatkin lähes joka viikko uutta tuotantoa esitettäväksi. Viimein kesällä 2016 tytöt päättivät keskittyä musiikin tekemiseen tosissaan, ja muuttaa harrastuksen työksi. Tyttöjen tekemän oman Youtubeen ladatun biisin myötä heidät lopulta bongattiin levy-yhtiölle. Yhtyeen biisit syntyvät pääsääntöisesti aina omasta elämästä ja he kuvailevatkin kappaleitaan hyvän mielen musiikiksi.

Kuuntele debyyttisingle “Vegas” täältä
Halko Facebook
Halko Instagram
Lataa promootiokuvat täältä

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:
Jaana Ijäs / Rähinä Records
jaana@rahina.com