Negatiiviset Nuoret julkaisevat tänään neljännen singlensä ”Niinku Sut Omistaisin”

Negatiivisilta nuorilta julkaistaan tänään 19. lokakuuta heidän neljäs singlensä ”Niinku Sut Omistaisin”. Biisi on rohkea tulkinta siitä miltä tuntuu joutua luopumaan jostain, minkä haluaakin keinolla millä hyvänsä takaisin. 

“Tää biisi on kirjoitettu niissä fiiliksissä, kun oot ollu aika ihastunut, ja sun tekis mieli hakata itseäs molemmilla nyrkeillä naamaan, kun oot tehnyt jotain tosi typerää”, fiilistelee biisin sanoittanut Olli Karejoki.

“Sit sä rupeet kelaamaan, että ehkä sä et ookkaan tehny mitään typerää, ja vaan ruoskit turhaa itteäs, mutta ei, eihän se nyt niin voi olla. Sä haluut ampua itteäs haulikolla päähän. No, sulla ei ole haulikkoa. Päätät kirjottaa biisin. Tässä on se biisi”, jatkaa Karejoki.

Negatiiviset Nuoret ovat keikkailleet tänä kesänä eri festareilla ja keikkailun ohessa tehneet ahkerasti uutta musiikkia. Seuraava suurempi askel yhtyeellä onkin ensimmäisen albumin julkaisu.

Negatiivisten Nuorten ensimmäinen single ”Mä Oon Niin Ruma” julkaistiin helmikuussa ja se lisättiin välittömästi YleX:n soittolistalle. Bändin toinen single ”Mutsi” julkaistiin toukokuussa. Negatiivisten Nuorten singlet ”Mä Oon Niin Ruma” ja ”Mutsi” soivat tiheään YleX:n taajuudella koko kevään ajan. Negatiivisten Nuorten kolmas sinkku ”Rakkaus on Pelkkää Painetta Palleissa” julkaistiin 5. heinäkuuta joka toimii hyvin livenä.

Negatiiviset nuoret sai alkunsa, kun kolme lahtelaisnuorta päättivät yhdistää voimansa. Kolmikko oli toiminut musiikin parissa jo pitkään, kukin tahoillaan. Eetu on tuottanut ja soittanut kitaraa punkrock -piireissä, Artturi ja Olli puuhailleet räpin parissa. Ystäviä yhdisti musiikki ja tapa purkaa ajatuksia paperille. Kaikki loksahti kohdilleen, kun Eetu soitti Ollille punk -demon, johon räppäri ehdotti riimejä. Artturi lähti porukkaan mukaan, ja sillä tiellä ollaan. Kolmikko kuvailee kokoonpanoaan terapiaprojektiksi, jossa kavereiden kanssa pohditaan maailman menoa ja heitetään läppää. Kolmikko ei mieti imagoaan, tai sitä miltä pitäisi näyttää tai kuulostaa. Biisit syntyvät arjesta ja yhteisistä läpistä, usein ihan huomaamatta.

Kuuntele uusi single ”Niinku Sut Omistaisin” täältä
Kuuntele biisi “Rakkaus On Pelkkää Painetta Palleissa” täältä
Negatiiviset Nuoret Facebook
Negatiiviset Nuoret Instagram
Lataa promootiokuvat täältä
Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:
Jaana Ijäs / Rähinä Records
jaana@rahina.com

Keikkamyynti:
Mika Sorola / Rähinä Live
mika@rahina.com
044 2696 072