FINTELLIGENS JA KAPASITEETTIYKSIKKÖ YHDESSÄ FESTIVAALILAVOILLE RÄHINÄ 20V KUNNIAKSI

FINTELLIGENS JA KAPASITEETTIYKSIKKÖ YHDESSÄ FESTIVAALILAVOILLE RÄHINÄ 20V KUNNIAKSI

Maamme menestyneimpiin rap-yhtyeisiin kuuluvat Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö tekevät paluun ja yhdistävät ensimmäistä kertaa voimansa kolmelle yhteiselle festarikeikalle. Kotimaisen hiphopin uranuurtajat juhlivat Rähinä Recordsin 20-vuotista taivalta yhteiskeikoilla heinäkuussa Lahden Summer Upissa ja Sotkamon Pipefestissä sekä elokuussa järjestettävässä Tampereen Blockfestissä.

Elastisen ja Iso H:n muodostaman Fintelligensin debyyttialbumi “Renesanssi” näki päivänvalon vuonna 2000. Kaksikko on sittemmin julkaissut kuusi Suomen musiikkikentän mullistanutta pitkäsoittoa, joista viimeisimpänä vuonna 2011 ilmestynyt “Täytyy Tuntuu”.

Kapasiteettiyksikkö julkaisi vuosina 2001-2006 viisi uraa uurtavaa albumia, joilta muistetaan mm. “Pakko Saada Sut” ja “Tää On Mun Stadi” -kappaleet. Andu, Tasis ja Uniikki ovat jättäneet jälkensä suomiräpin historiaan erinomaisilla live-esiintymisillään toimien suunnannäyttäjänä seuraavien sukupolvien hiphop-artisteille.

Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön perustama levy-yhtiö Rähinä Records sai alkunsa jo vuonna 1998 ystävien unelmasta tehdä suomalaista hiphopia ja kaikki itse ilman välikäsiä. Rähinä on sittemmin julkaissut yli 50 albumia ja nostanut koko kansan tietoisuuteen artisteja kuten Cheek, Brädi ja Nelli Matula.

Levy-yhtiön pyörittämisen ohella sekä Elastinen ja Uniikki ovat ansainneet menestystä soolourillaan ja Iso H on pitänyt studiolla soundin kansainvälisenä. Tasis on tuttu useiden Rähinä -hittien kertosäkeistä vuosien varrelta ja Andu on rakentanut We Are Group -ravintolakonserniaan.

www.summerup.fi
www.pipefest.fi
www.blockfest.fi

www.rahina.com
www.facebook.com/rahinarecords
www.fullsteam.fi

Lisätiedot:
FULLSTEAM
Mika Sorola (044 269 6072, mika@fullsteam.fi)

Haastattelupyynnöt:
KAIKU ENTERTAINMENT
Jaana Ijäs (050 3751801, jaana@kent.fi)