Uniikki

Big things come in small packages. Uniikki (aka Daniuniikki) purkitti ensimmäiset riiminsä jo 12-vuotiaana tuolloin käytettävissä olleella studiotekniikalla rahisevalle C-kasetille show-miehen elkein. Sittemmin taitojen ja tekniikan kehityttyä Uniikki nousi musiikkilajissaan Suomen kärkiartistien joukkoon Kapasiteettiyksikkö-yhtyeen jäsenenä. Hän on myös yksi Rähinä Recordsin viidestä perustajajäsenestä ja omistajasta. Uniikki tunnetaan yhtenä Suomen omalaatuisimmista lyyrikoista sekä huikeista keikoistaan.

Uniikki julkaisi 2005 ensimmäisen virallisen soololevynsä Aika Ei Venaa Ketään. Hän on lisäksi julkaissut Kapasiteettiyksikön kanssa albumit Päivästtoiseen (2001), Klassikko (2002), Itsenäisyyspäivä (2003), Usko Parempaan (2004), Susijengi (2006) ja kokoelmalevyn KY (2008).

Vuonna 2008 Uniikki julkaisi erittäin positiivisen vastaanoton saanut Nuor Tolppanen Vol.1-mixtape, joka tarjoili esimakua tulevasta sooloalbumista. Uniikin toinen virallinen soolo-albumi Juokse Poika Juokse julkaistiin pitkän odotuksen jälkeen vuonna 2009. Levy sisälsi materiaalia perinteisemmästä hip hopista modernimpaan soundiin.

Suurempaa (2011) albumille Uniikki oli keskittynyt luomaan moniulotteisempia lyriikoita sekä modernimpaa soundia. Uniikin mielestä albumi kuvasti hyvin hänen menneitä vuosiaan.
Albumin single Pojat On Poikii biisi nousi kesän kuumimmaksi ilmiöksi. Musiikkivideolla Uniikki tarjoili faneilleen pilke silmäkulmassa biletystä suuren maailman tyyliin. Suomalaistähdet näyttivät miten samppanja virtaa, kauniita naisia riittää ja kuinka lapasesta meno voikaan lähteä aamun pikkutunneilla.

Kesäkuussa 2012 julkaistu Kiitorata-albumi on positiivinen ja musikaalinen paketti, joka nostaa hymyn kuuntelijan huulille. Albumilla vierailevat mm. Elastinen, Heikki Kuula, Mikael Gabriel ja Jannika B. Albumilta löytyy myös Suomen miesten koripallomaajoukkueelle tuotettu vuoden 2012 EM-karsintojen virallinen kannustuskappale ”Susijengi 2.0”.

Uniikin #kylänmies -albumi julkaistiin marraskuussa 2013. Albumin ensimmäinen singlelohkaisu Pätkätöis sai uskomattoman suosion eri ikäisten ihmisten joukossa. Kuulijoilta on tullut paljon palautetta, kuinka he ovat saaneet paljon voimaa siitä, kun artisti on uskaltanut olla rehellisesti oma itsensä.

#kylänmies -albumin tuotanto on todella vaihtelevaa aina perinteisistä samplebiiteistä nykyaikaisempaan klubisaundiin. Myös useat vierailijat ja laaja tuottajakaari auttoivat saamaan levystä todella monipuolisen ja tiukan paketin, Uniikki täydentää. Albumin vierailijalista onkin komea ja sieltä löytyvät mm. Cheek, Elastinen, Asa, Mikael Gabriel ja JVG.

Uniikki sai uransa ensimmäisen kultalevyn #kylänmies-albumin singlejulkaisusta Pätkätöis. Kappale soi ahkerasti radiokanavilla koko viime syksyn ajan ja sitä on kuunneltu Rähinän Youtube-kanavalla yli kaksi miljoonaa kertaa.

Uniikki
Aika Ei Venaa Ketään (2005)
Nuor Tolppanen Vol.1-mixtape (2008)
Juokse Poika Juokse (2009)
Suurempaa (2011)
Kiitorata (2012)
#kylänmies (2013)
Pienen Miehen Isot Hitit (2014)

Kapasiteettiyksikkö
Päivästtoiseen (2001)
Klassikko (2002)
Itsenäisyyspäivä (2003)
Usko Parempaan (2004)
Susijengi (2006)
KY (2008 kokoelma)

Haastattelupyynnöt:
Essi Kivitie / Rähinä Records
essi@rahina.com

Keikkamyynti: 
Mika Sorola / Rähinä Live
puh. +358 44 2696072
mika@rahina.com
www.rahinalive.com
www.rahina.com/liveartistit/uniikki

Uniikki

Promokuvat


Twitter

Instagram

Spotify

Facebook

Nyt juuri sulla on mahdollisuus osallistua uuden musiikkiohjelman tekoon videoimalla oma, hauska huulisynkka-versiosi mun hittikappaleesta. Oman version voi tehdä, vaikka seuraavista biiseistä: Pätkätöis / Paita pois / Korkki kii
Ohjelmassa esitetään viisi parasta huulisynkkavideota, joista Uniikki valitsee voittajavideon.
Joka jaksossa parhaan videon tehnyt palkitaan Huawei Honor 8 lite-puhelimella (arvo 269e) ja muille jaksossa näytetyille videon tekijöille on luvassa Google Chromecast mediasoitin (arvo 39e).
Videon voi kuvata missä tahansa. Kappaleen tulee kuulua taustalla ja huulia tulee liikuttaa samaan tahtiin kappaleen sanoitusten kanssa. Mukana saa olla omaa koreografiaa ja tottakai myös seuraa. Videon pitäisi olla vaakatasossa.
Videot voi lähettää Google driven, Dropboxin tai Wetransfer-palveluiden kautta osoitteeseen: heilutahuuliasi@aitomedia.fi
Jos videon lähetyksen kanssa on jotain ongelmia, niin ylläolevasta sähköpostista saa apua tarvittaessa.
... See MoreSee Less

Oletko megatähti ilman laulutaitoa? Hae 28.2. mennessä superhauskaan Heiluta huuliasi -musiikkiohjelmaan, jossa laulutaidollasi ei ole mitään merkitystä! Lue lisää ja valitse huulisynkka-biisis...

View on Facebook

Tällä viikolla laivahommia! Soolona M/S Finlandialla Perjantaina Sekä Sunnuntaina Rähinä Special M/S Mariellalla, tuu säki risteilee :) ... See MoreSee Less

View on Facebook

Tänään keikka Hullu Poro Areenalla with @nellimatula Huikee laskusää ja rinteet mintis, @levilapland on todellakin place to be!✌🏽😊 ... See MoreSee Less

View on Facebook