Nelli Matula

2016 alkuvuodesta 21-vuotias Nelli Matula päätti lähettää Rähinä Recordsille demon. Espoosta kotoisin olevan nuoren laulajan lahjakkuus ja persoonallinen soundi herätti levy-yhtiön kiinnostuksen ja levytyssopimus Rähinä Recordsin kanssa allekirjoitettiin keväällä 2016.

Nelli Matula on opiskellut Espoon musiikkiopistossa klassista poikkihuilua sekä popjazzlaulua, ja ehtinyt käydä jo Sveitsissä vaihto-oppilaanakin, missä kokemusta bänditoiminnasta ja puhallinorkesterista kertyi vuoden ajalta runsaasti. Tällä hetkellä hän opiskelee esimmäistä vuottaan liiketaloutta Haaga-Heliassa. Musiikin lisäksi Nelli Matula on harrastanut tanssia koko ikänsä. Musiikista puhuttaessa tanssi tuleekin usein esille. Se on Nelli Matulalle tärkeä osa elämää ja itsensä ilmaisua.

-Tanssiessani ilmaisen itseäni vapaasti. Itsensä kanssa täytyy olla sinut ja tekemisen pitää olla kivaa. Sama homma on musiikin teossa. Rohkeus ja rajattomuus tekevät työstä aina asteen mielekkäämpää!

Nelli Matula ei ota itseään liian vakavasti, mutta on kova tekemään töitä. Nainen haluaa mennä pilke silmäkulmassa täysillä eteenpäin. Inspiraatiota ja esikuvia miettiessään, Nelli kertoo voimakkaiden RnB-tähtien olevan suuri inspiraation lähde. Muun muassa Beyonce ja Tinashe ovat nuoren artistin esikuvia.

-Musiikki ja tanssi ovat mun suurimpia intohimoja. Itseään ei pidä ottaa liian vakavasti, mutta töitä tehdään täysillä. Beyoncen urassa juuri tanssi, laulu, päättäväisyys ja liveshow’t ovat supermakeita.

Nelli Matula on kirjoittanut biisejä lapsesta asti ja haluaa olla koko musiikin tekoprosessissa vahvasti mukana. Parhaillaan artisti nauhoittaa uusia biisejä, kirjoittaa tekstejä ja työskentelee alan ammattilaisten kanssa.

Nelli Matula on keikkaillut tänä vuonna tiuhaan esiintyen muun muassa Blockfesteillä, YleXPopissa, Provinssissa ja Simerockissa, sekä yhdessä Robinin kanssa ympäri Suomen kiertävällä Hula Hula -kiertueella. Myös Uniikin ja Rähinä Special -kokoonpanon mukana tehtyjä keikkoja on kertynyt runsaasti. Artisti oli mukana myös tänä kesänä YleX:n jokavuotisessa Kesäkumikampanjassa ollen yksi neljästä Kesäkumibiisin ”Tyynysotaa” esittäjistä ja tekijöistä. Hän on mukana Tähdet Tähdet -ohjelman neljännellä kaudella yhtenä tähtiartisteista.

Artistin singlet Kato Vaan (2016) ja Lemmikki (2016) ovat molemmat striimanneet Spotifyssä kultaa. Uusin single Mun Kaa Kahden on julkaistu maaliskuussa 2017 ja on soitut ahkerasti radiossa. Lemmikki-musiikkivideo on saavuttanut huikeat 3,4 miljoonaa katselua Youtubessa.

Singlejulkaisut:
Kato Vaan (2016)
Lemmikki (2016)
Mun Kaa Kahden (2017)
Vilma Alina, Nelli Matula, Sini Yasemin & Ida Paul – Tyynysotaa (YleX Kesäkumibiisi 2017)

Featit
Robin – Hula Hula feat. Nelli Matula (2017)
KOI – Fabulous feat. Nelli Matula (2017)
Profeetat – EYO feat. Nelli Matula (2017)

Snapchat: Nellimatula

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:
Jaana Ijäs / Rähinä Records
jaana@rahina.com

Keikkamyynti:
Mika Sorola / Fullsteam Agency Oy
puh. +358 44 2696072
mika@fullsteam.fi

Nelli Matula

Promokuvat