Nelli Matula

2016 alkuvuodesta 22-vuotias Nelli Matula päätti lähettää Rähinä Recordsille demon. Espoosta kotoisin olevan nuoren laulajan lahjakkuus ja persoonallinen soundi herätti levy-yhtiön kiinnostuksen ja levytyssopimus Rähinä Recordsin kanssa allekirjoitettiin keväällä 2016.

Nelli Matula on opiskellut Espoon musiikkiopistossa klassista poikkihuilua sekä popjazzlaulua, ja ehtinyt käydä jo Sveitsissä vaihto-oppilaanakin, missä kokemusta bänditoiminnasta ja puhallinorkesterista kertyi vuoden ajalta runsaasti. Tällä hetkellä hän opiskelee esimmäistä vuottaan liiketaloutta Haaga-Heliassa. Musiikin lisäksi Nelli Matula on harrastanut tanssia koko ikänsä. Musiikista puhuttaessa tanssi tuleekin usein esille. Se on Nelli Matulalle tärkeä osa elämää ja itsensä ilmaisua.

-Tanssiessani ilmaisen itseäni vapaasti. Itsensä kanssa täytyy olla sinut ja tekemisen pitää olla kivaa. Sama homma on musiikin teossa. Rohkeus ja rajattomuus tekevät työstä aina asteen mielekkäämpää!

Nelli Matula ei ota itseään liian vakavasti, mutta on kova tekemään töitä. Nainen haluaa mennä pilke silmäkulmassa täysillä eteenpäin. Inspiraatiota ja esikuvia miettiessään, Nelli kertoo voimakkaiden RnB-tähtien olevan suuri inspiraation lähde. Muun muassa Beyonce ja Tinashe ovat nuoren artistin esikuvia.

-Musiikki ja tanssi ovat mun suurimpia intohimoja. Itseään ei pidä ottaa liian vakavasti, mutta töitä tehdään täysillä. Beyoncen urassa juuri tanssi, laulu, päättäväisyys ja liveshow’t ovat supermakeita.

Nelli Matula on kirjoittanut biisejä lapsesta asti ja haluaa olla koko musiikin tekoprosessissa vahvasti mukana. Parhaillaan artisti nauhoittaa uusia biisejä, kirjoittaa tekstejä ja työskentelee alan ammattilaisten kanssa.

Nelli Matula keikkaili vuonna 2017 tiuhaan esiintyen muun muassa Blockfesteillä, YleXPopissa, Provinssissa ja Simerockissa, sekä yhdessä Robinin kanssa ympäri Suomen kiertävällä Hula Hula -kiertueella. Myös Uniikin ja Rähinä Special -kokoonpanon mukana tehtyjä keikkoja on kertynyt runsaasti. Artisti oli mukana myös kesällä 2017 YleX:n jokavuotisessa Kesäkumikampanjassa ollen yksi neljästä Kesäkumibiisin ”Tyynysotaa” esittäjistä ja tekijöistä. Hän oli mukana Tähdet Tähdet -ohjelman neljännellä kaudella yhtenä tähtiartisteista.

Debyyttisingle Kato Vaan (2016) on striimannut kultaa, sekä artistin toinen singlejulkaisu Lemmikki (2016) on ylittänyt huikean platinaan oikeuttavan 4 miljoonaa striimiä Spotifyssä. Uusimmat singlet Mun Kaa Kahden ja Tää Ei Oo Ohi ovat saaneet hyvän vastaanoton ja soineet ahkerasti radiossa. Lemmikki-musiikkivideo on saavuttanut huikeat 3,4 miljoonaa katselua Youtubessa.

Singlejulkaisut:
Kato Vaan (2016)
Lemmikki (2016)
Mun Kaa Kahden (2017)
Vilma Alina, Nelli Matula, Sini Yasemin & Ida Paul – Tyynysotaa (YleX Kesäkumibiisi 2017)
Tää Ei Oo Ohi (2017)

Featit
Robin – Hula Hula feat. Nelli Matula (2017)
KOI – Fabulous feat. Nelli Matula (2017)
Profeetat – EYO feat. Nelli Matula (2017)

Snapchat: Nellimatula

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:
Jaana Ijäs / Kaiku Entertainment
puh. +358 50 3751801
jaana@kent.fi

Keikkamyynti:
Mika Sorola / Fullsteam Agency Oy
puh. +358 44 2696072
mika@fullsteam.fi

Nelli Matula

Promokuvat


Twitter

Instagram

Spotify