Kapasiteettiyksikkö

Kapasiteettiyksikkö (Andu, Tasis ja Uniikki) sai alkunsa hyvien ystävien halusta tehdä musiikkia. Ensimmäisen levytyssopimuksensa Kapasiteettiyksikkö teki Warner Music Finlandin kanssa vuonna 2000. Kokoonpano julkaisi kaksi albumia Päivästtoiseen (2001) ja Klassikko (2002) Warner Music Finlandin kautta ennen oman levy-yhtiön perustamista.

Klassikko albumi toi Kapasiteettiyksikölle lopullisen läpimurron yhtyeen jäsenten kotikaupungista kertovan Tää On Mun Stadi -kappaleen kautta. Kappaleen kertosäkeen lauloi tunnettu rocklaulaja Hector, ja siksi sitä soitettiin poikkeuksellisesti myös pop/rock-musiikkiin keskittyvillä radioasemilla.

Nuorten muusikoiden palo oli kova ja se innoitti oman yrityksen perustamiseen vuonna 2003. Kapasiteettiyksikkö perusti ystäviensä, Fintelligensin jäsenten kanssa Rähinä Records Oy -levy-yhtiön. Rähinä Recordsin ensimmäinen julkaisu oli Kapasiteettiyksikön Itsenäisyyspäivä albumin singlelohkaisu Pakko Saada Sut. Kappaleesta tuli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaisista rap-kappaleista. Pakko Saada Sut -hitin ansiosta Itsenäisyyspäivä myi kaksi kertaa enemmän kuin edelliset julkaisut.

Kapasiteettiyksikön keikkailutahti tiivistyi entisestään, ja yhtye teki suomalaiselle rap-musiikille ainutlaatuisen keikan Tokiossa (2002), josta MoonTV:n Word! -ohjelma teki kaksiosaisen dokumentin.

Kapasiteettiyksikkö jätti jälkensä suomiräpin historiaan innovatiivisilla ja vaikuttavilla live-esityksillään, joihin bändi erityisesti panosti. Kapasiteettiyksikkö on toiminut suunnannäyttäjänä ja innoittajana monelle nuoremmalle hiphop-artistille.

Yhtye on sittemmin laitettu telakalle. Uniikki siirtyi soolouralle ja on julkaissut useita albumeja. Tasis ja Andu ovat vierailleet Rähinä Recordsin artistien julkaisuilla viimeistenvuosien aikana tiiviisti.

Päivästtoiseen (2001)
Klassikko (2002)
Itsenäisyyspäivä (2003)
Usko Parempaan (2004)
Susijengi (2006)
KY (2008, kokoelma)

Haastattelupyynnöt:
Essi Kivitie / Rähinä Records
essi@rahina.com

Kapasiteettiyksikkö

Promokuvat


Twitter

Instagram

Spotify

Facebook

Oispa jo P E R J A N T A I 🔥😳🔥 ... See MoreSee Less

Hip Hop & Burgers - Season Finale!

kesäkuu 9, 2017, 4:00pm - elokuu 25, 2017, 7:00pm

Melkosen mahtava kesä takana 🙂. No kaikki hyvä loppuu aikanaan, mut vielä kerran mennään. Perjantaina 25.8. juhlistamme Hip Hop & Burgers klubin päättäjäisiä Kauppahallin Storyn terassill...

View on Facebook

Tsekatkaa Millionaire Menin uusin projekti Lux Medusa 🔥👇🏻Ekalla sinkkulohkasulla messissä Uniikki ja Elastinen 🙌🏻 #luxmedusa #viikonloppu ... See MoreSee Less

View on Facebook