Kapasiteettiyksikkö

Kapasiteettiyksikkö (Andu, Tasis ja Uniikki) sai alkunsa hyvien ystävien halusta tehdä musiikkia. Ensimmäisen levytyssopimuksensa Kapasiteettiyksikkö teki Warner Music Finlandin kanssa vuonna 2000. Kokoonpano julkaisi kaksi albumia Päivästtoiseen (2001) ja Klassikko (2002) Warner Music Finlandin kautta ennen oman levy-yhtiön perustamista.

Klassikko albumi toi Kapasiteettiyksikölle lopullisen läpimurron yhtyeen jäsenten kotikaupungista kertovan Tää On Mun Stadi -kappaleen kautta. Kappaleen kertosäkeen lauloi tunnettu rocklaulaja Hector, ja siksi sitä soitettiin poikkeuksellisesti myös pop/rock-musiikkiin keskittyvillä radioasemilla.

Nuorten muusikoiden palo oli kova ja se innoitti oman yrityksen perustamiseen vuonna 2003. Kapasiteettiyksikkö perusti ystäviensä, Fintelligensin jäsenten kanssa Rähinä Records Oy -levy-yhtiön. Rähinä Recordsin ensimmäinen julkaisu oli Kapasiteettiyksikön Itsenäisyyspäivä albumin singlelohkaisu Pakko Saada Sut. Kappaleesta tuli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaisista rap-kappaleista. Pakko Saada Sut -hitin ansiosta Itsenäisyyspäivä myi kaksi kertaa enemmän kuin edelliset julkaisut.

Kapasiteettiyksikön keikkailutahti tiivistyi entisestään, ja yhtye teki suomalaiselle rap-musiikille ainutlaatuisen keikan Tokiossa (2002), josta MoonTV:n Word! -ohjelma teki kaksiosaisen dokumentin.

Kapasiteettiyksikkö jätti jälkensä suomiräpin historiaan innovatiivisilla ja vaikuttavilla live-esityksillään, joihin bändi erityisesti panosti. Kapasiteettiyksikkö on toiminut suunnannäyttäjänä ja innoittajana monelle nuoremmalle hiphop-artistille.

Yhtye on sittemmin laitettu telakalle. Uniikki siirtyi soolouralle ja on julkaissut useita albumeja. Tasis ja Andu ovat vierailleet Rähinä Recordsin artistien julkaisuilla viimeistenvuosien aikana tiiviisti.

Päivästtoiseen (2001)
Klassikko (2002)
Itsenäisyyspäivä (2003)
Usko Parempaan (2004)
Susijengi (2006)
KY (2008, kokoelma)

Tulevat keikat – Kesä 2018

14.7 Lahti – Summer Up Festival
27.7. Sotkamo – Pipefest
17.8. Tampere – Blockfest
5.12. Helsinki – Jäähalli
Kapasiteettiyksikkö

Promokuvat


Twitter

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Spotify

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#200) Provide valid app ID
Type: OAuthException
Code: 200
Please refer to our Error Message Reference.