Elastinen

Elastinen (Kimmo Laiho, s. 1981) on musiikki- ja viihdealan moniottelija, joka oman musiikillisen uransa ohella tuottaa musiikkia muille artisteille sekä toimii Rähinä Records levy-yhtiön toimitusjohtajana.

Koko kansan suosikiksi Elastinen nousi keväällä 2012 The Voice of Finland -musiikkiohjelman tähtivalmentajana.

Elastinen kirjoitti ensimmäiset rap-lyriikkansa viidentoista vuoden iässä, isoveljeltään saamansa hiphop-kasetin innoittamana. Hän liittyi ystäviensä kera rasisminvastaisen Colorblind -musikaalin riveihin ja kesällä 1997 perusti myös musikaalissa mukana olleen Iso H :n kanssa Fintelligensin, suomenkielisen hiphopin pioneeribändin. Elastinen oli vasta 18-vuotias, kun Fintelligens sai levytyssopimuksen.

Pitkäaikainen musiikki- ja tanssiharrastus vei opiskelemaan Sibelius-lukioon, josta hän kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2000. Samana vuonna ilmestyi Fintelligensin debyyttialbumi, Renesanssi, joka myi saman tien kultaa.

Neljän Fintelligenssin kultalevyn jälkeen Elastinen keskittyi ensimmäistä kertaa täysillä omaan soolouraansa. Vuosien 2004 – 2007 häneltä julkaistiin kolme sooloalbumia (Elaksis Kivi 2004, Anna Soida 2006 ja E.L.A. 2007), jonka jälkeen elokuussa 2008 Fintelligens teki comebackin Pipefestissä. Fintelligens julkaisi kolme albumi vuosien 2008 – 2011 aikana, jonka jälkeen yhtye jäi jälleen tauolle joulukuussa 2012.

Vuosien aikana Elastinen on kiertänyt tiiviisti ympäri Suomea yli tuhannen keikan voimin.

Elastinen
Elaksis Kivi 2004
Anna Soida 2006
E.L.A. 2007

Fintelligens
Renesanssi 2000
Tän Tähtiin 2001
Kokemusten Summa 2002
Nää Vuodet 1997-2003
Lisää 2008
Mun Tie Tai Maantie 2010
Täytyy Tuntuu 2011

 

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut:

Essi Kivitie / Rähinä Records
essi@rahina.com

Keikkamyynti:

Mika Sorola / Fullsteam Agency Oy
puh. +358 44 2696072
mika@fullsteam.fi

Elastinen

Promokuvat


Twitter

Instagram

Spotify

Facebook

Elastinen päivitti profiilikuvansa. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Kesäkeikkailu on ylivoimaista hommaa. Kiitos Tikkurila Festivaali, Diandra ja kaikki ketkä oli mukana paikalla. Enää kaks keikkaa jäljellä!
Kuvan otti Petri Anttila
... See MoreSee Less

View on Facebook

Moi Jengi! Tässä vähän mun näkemyksiäni kohinan keskeltä.

Otan aina täyden vastuun tekemisistäni ja tiedän toimivani julkisella alalla. Otan selkä suorana vastaan kritiikin ja kyseenalaistamiset ja kestän sen. Jos itseäni koskevat juorut tai huhut eivät pidä paikkaansa, on valheelliseen tarinointiin reagoitava ainakin silloin, kun sitä harrastavat journalistit tai muut laajan lukija- ja kuulijapiirin omaavat mielipidevaikuttajat.

Nina Honkasen alkuperäinen blogiteksti oli kirjoitettu fiilispohjalta, Seiskan juorujuttua lukematta, mutta silti sisältäen siitä johdettuja vääriä oletuksia sekä valheellisen väittämän, että olisin tehnyt jotain mitä en ole. Sofi Oksanen julkaisi kirjoituksen copypastena omalla sivullaan. En tunne heistä kumpaakaan. Mun tiimi otti heihin yhteyttä, Nina korjasi oman lakimiehensä kehoituksesta jutun, pyysi julkisesti tätä anteeksi ja kaikki oli ollut 2kk aivan hyvin.

Median ja julkisuuden kanssa toimiessa tällaiset asiat ovat meille artisteille jokapäiväisiä. Joku journalisti käsittää väärin tai tulkitsee haastattelussa sanomani väärin-> siihen pyydetään oikaisua. Jos olen antanut haastattelun, tahdomme sen aina tarkistettavaksi ja teen sen henkilökohtaisesti. Jos joku minulta kysymättä tai minua kuulematta väittää tai esittää julkisuudessa jotain valheellista, puutumme luonnollisesti myös siihen. Faktojen ja totuuden vaatiminen ja vaaliminen ei ole keskustelun vaientamista, vaan mun oikeuteni. Sananvapaus ei anna kenellekään, edes journalistille, oikeutta valehdella kenestäkään - vaikka ne olisivat kieltämättä herkulliselta kuulostavia juttuja.

Palataan alkuperäiseen juttuun, jossa kerrotaan, että olen kuulunut fb-ryhmään, mutta en ole loukannut ketään - enkä ole osallinen kohun kirjoituksiin. Omatuntoni on siten puhdas. Ymmärrän toki, että median tehtävä on synnyttää ja ylläpitää puheenaiheita vaikka hyökkäämällä, sillä se tuottaa heille rahanarvoisia klikkejä. Suosittelen kaikkia kuitenkin lukemaan ja ymmärtämään ne jutut, joita julkisesti kommentoi.

Olen koko urani ajan taistellut kiusaamista, rasismia ja suvaitsemattomuutta vastaan ja toimin ylpeänä yhdessä useiden hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa. Se työ jatkuu vahvempana ja viisaampana kuin koskaan tälläkin viikolla. Katse eteenpäin! Hyvää Pride-viikonloppua kaikille, puhukaa ylpeinä totta ja olkaa toisillenne ystävällisiä.
ps. En ole vihainen :)
-Ela
... See MoreSee Less

View on Facebook