Brädi

Brädi (Kari Härkönen, s. 1979) on pitkän linjan lahtelainen rap-artisti, joka otti ensiaskeleensa suomalaiseen hiphop-skeneen vuosituhannen vaihteessa 5th Element-kollektiivin puitteissa. Lahtelaisen hiphopin kivijalan valaneen ryhmän nimissä julkaistiin aikanaan kolme omakustanne-albumia ja järjestettiin menestyksekkäitä hiphop-tapahtumia vuosien ajan. 5th Elementissä toimivat mm. Cheek ja TS, joiden kanssa yhteinen musiikkimaku ja tavoitteet johtivat myös Brädin Herrasmiesliiga-yhtyeen perustamiseen 2000-luvun alkupuolella.

Miehellä on yli kymmenen vuoden kokemus suomalaisesta hiphop-kentästä sekä lähes vertaansa vailla oleva määrä vuosien keikkailun tuomaa kokemusta ja karismaa.

Suomalaisissa hiphop-piireissä ystävällisenä ja sosiaalisena konkarina tunnetun Brädin ensimmäinen soololevy ”Repullinen Hiittiä” julkaistiin vuonna 2010.  Herran toinen, selkeästi henkilökohtaisempi ja artistin omaa ajatusmaailmaa syvemmin avaava albumi ”Näis Kengis” julkaistiin vuonna 2012.

Brädin toukokuussa (2014) julkaistava albumi ”III” on artistin mukaan puhdas räppilevy, höystettynä vahvoilla singleillä ja omakohtaisilla, rehellisillä tunnelmapaloilla.  Levyn ensimmäinen singlejulkaisu ”Hätähuuto feat. Toni Wirtanen” singahti suoraan YleX:n, NRJ:n ja SuomiPopin soittolistoille.  Vanhat diggarit saavat varmasti mitä tilaavat, mutta Brädi uskoo, että tämä levy aukeaa entistä paremmin uusille kuulijoille.

Nyky-rapin vallalla olevasta tuotantotavasta poiketen Brädin lähes koko albumin tuotanto on syntynyt yhteistyössä lahtelaistuottaja Henkka ”MGI” Lanzin kanssa. MGI:n meriittilistalta löytyvät mm. kansainväliset supertähdet 50 Cent, Akon ja Sean Kingston. MGI palkittiin tuottajan työstään Emma-patsaalla keväällä 2014. Albumilla kuuluu myös mm. Elastisen, Millionaire Menin ja DJ Kometin kädenjälki.

Brädi on ollut tunnettu yhteistyöstään kotimaisten artistien kanssa, ja levyllä vierailevien artistien lista on tälläkin kertaa pitkä.  Brädillä on ollut kunnia tehdä yhteistyötä mm. Jannika B:n, PistePisteen, Tuomas Kauhasen, Uniikin, Toni Wirtasen sekä Herrasmiesliigan kanssa.

Brädi
Repullinen Hiittiä (2010)
Näis Kengis (2012)
III (2014)

5th Element
I (2002)
Kakkonen (2004)
2,8‰ (2005)

Herrasmiesliiga
Herrasmiesliiga (2006)

Keikkamyynti:
Mika Sorola / Rähinä Live
puh. +358 44 2696072
mika@rahina.com

Haastattelupyynnöt:
Essi Kivitie / Rähinä Records
essi@rahina.com


Twitter

Instagram

Spotify

Facebook

Juuri sopivasti, ennen lauantain WE ARE LTI -konserttia, tippuu Spotifyhin tänä yönä klo. 00:00 Lahti Unitedin uusi sinkunjötkäle, "Elefantti"! Ideaali & Jay Who? -duon Jussi isännöi pienet valvojaiset sinkulle Lahti Unitedin Instagram -tilillä, alkaen 23:45! Ei kun taajuudelle! 🐘 ... See MoreSee Less

Juuri sopivasti, ennen lauantain WE ARE LTI -konserttia, tippuu Spotifyhin tänä yönä klo. 00:00 meidän uusi sinkunjötkäleemme, "Elefantti"! Miehemme Ideaali Ideaali & Jay Who? -duosta isännöi...

View on Facebook

Välillä mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen pelottaa - mutta lopulta se aina palkitsee! Tuoni-yhtye pyysi mua mukaan tekemään kotikaupunkini Lahden Pelicansille vähän ryminää halliin, ja tässä tapauksessa mä en empinyt hetkeäkään. Nyt on sitten tehty myös heviä! "Tuoni feat. Brädi - Tulipyörä" on nyt upean lyriikkavideon kanssa kuunneltavissa Pelicansin Youtube-kanavalla! Suosittelen soittamaan TÄYSILLÄ, ja jollain muulla, kuin tietokoneen/puhelimen kaiuttimilla.. ;) ... See MoreSee Less

View on Facebook