Brädi

Brädi (Kari Härkönen, s. 1979) on pitkän linjan lahtelainen rap-artisti, joka otti ensiaskeleensa suomalaiseen hiphop-skeneen vuosituhannen vaihteessa 5th Element-kollektiivin puitteissa. Lahtelaisen hiphopin kivijalan valaneen ryhmän nimissä julkaistiin aikanaan kolme omakustanne-albumia ja järjestettiin menestyksekkäitä hiphop-tapahtumia vuosien ajan. 5th Elementissä toimivat mm. Cheek ja TS, joiden kanssa yhteinen musiikkimaku ja tavoitteet johtivat myös Brädin Herrasmiesliiga-yhtyeen perustamiseen 2000-luvun alkupuolella.

Miehellä on yli kymmenen vuoden kokemus suomalaisesta hiphop-kentästä sekä lähes vertaansa vailla oleva määrä vuosien keikkailun tuomaa kokemusta ja karismaa.

Suomalaisissa hiphop-piireissä ystävällisenä ja sosiaalisena konkarina tunnetun Brädin ensimmäinen soololevy ”Repullinen Hiittiä” julkaistiin vuonna 2010.  Herran toinen, selkeästi henkilökohtaisempi ja artistin omaa ajatusmaailmaa syvemmin avaava albumi ”Näis Kengis” julkaistiin vuonna 2012.

Brädin toukokuussa (2014) julkaistava albumi ”III” on artistin mukaan puhdas räppilevy, höystettynä vahvoilla singleillä ja omakohtaisilla, rehellisillä tunnelmapaloilla.  Levyn ensimmäinen singlejulkaisu ”Hätähuuto feat. Toni Wirtanen” singahti suoraan YleX:n, NRJ:n ja SuomiPopin soittolistoille.  Vanhat diggarit saavat varmasti mitä tilaavat, mutta Brädi uskoo, että tämä levy aukeaa entistä paremmin uusille kuulijoille.

Nyky-rapin vallalla olevasta tuotantotavasta poiketen Brädin lähes koko albumin tuotanto on syntynyt yhteistyössä lahtelaistuottaja Henkka ”MGI” Lanzin kanssa. MGI:n meriittilistalta löytyvät mm. kansainväliset supertähdet 50 Cent, Akon ja Sean Kingston. MGI palkittiin tuottajan työstään Emma-patsaalla keväällä 2014. Albumilla kuuluu myös mm. Elastisen, Millionaire Menin ja DJ Kometin kädenjälki.

Brädi on ollut tunnettu yhteistyöstään kotimaisten artistien kanssa, ja levyllä vierailevien artistien lista on tälläkin kertaa pitkä.  Brädillä on ollut kunnia tehdä yhteistyötä mm. Jannika B:n, PistePisteen, Tuomas Kauhasen, Uniikin, Toni Wirtasen sekä Herrasmiesliigan kanssa.

Brädi
Repullinen Hiittiä (2010)
Näis Kengis (2012)
III (2014)

5th Element
I (2002)
Kakkonen (2004)
2,8‰ (2005)

Herrasmiesliiga
Herrasmiesliiga (2006)

Keikkamyynti:
Mika Sorola / Rähinä Live
puh. +358 44 2696072
mika@rahina.com

Haastattelupyynnöt:
Essi Kivitie / Rähinä Records
essi@rahina.com


Twitter

Instagram

Spotify

Facebook

Yksi osoite Lahden keskustassa on mulle lähes ylitse kaikkien muiden, ja se on Hämeenkatu 16. Siellä toimi (Club 16:n etc. jälkeen) legendaarinen Nightclub Diva, joka oli meidän 5th Elementiläisten olohuone ja vakiojuottola "aikuistuttuamme" pois Kasisalin uumenista. Antti Laine antoi meille mahiksen ekoihin, oikeisiin baarikeikkoihin ja tehtiin jopa Diva-kiertue. Muistojen (ja sattuneesta syystä pyyhkiytyneiden muistojen) ja legendojen määrä tuolta ajalta on rajaton, ja niin on myös mun rakkauteni k.o. osoitetta kohtaan.
Oheisessa kuvassa oon onneni kukkuloilla kyseisessä saluunassa (tuolloin nimellä Love Hotel), 22. toukokuuta 2010, pitkään odotetun ensimmäisen soololevyni julkkareissa. Tupa aivan täynnä ystäviä ja niin kuuma, että jengiltä hajosi puhelimet kosteudesta taskuihin. Ja mikä mulle tärkeintä, ehdin vielä saada julkkarit k.o. osoitteeseen. Tuon jälkeen en ole Hämärillä esiintynyt.

Mä olen nyt lomalla, mutta välittömästi kotiinpaluuviikon perjantaina (24.2.) tapahtuu kotiinpaluu myös Hämeenkadulle, kun mä ja Jannika B Official nousemme upouuden H16 Live Klubin lavalle, ja homman nimi on H16 After Ski Party:

https://www.facebook.com/events/1841094932842297/?ti=icl

Ei mitään rajaa kuinka fiiliksissä mä oon, toivottavasti tuutte sankoin joukoin bailaamaan ja toivottamaan pojan kotiin. ❤
... See MoreSee Less

View on Facebook